Om een goed idee te krijgen welke supplementen je het best kan gebruiken voor een post-workout, heeft post-workout.nl een overzicht opgesteld van de beste supplementen. In een post-workout is het van belang dat je genoeg eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen binnen krijgt om je spieren te laten herstellen. Het is mogelijk om ook al deze voedingsstoffen in één keer in te nemen. Post-workout adviseert om hiervan gebruik te maken. De voordelen voor het aanschaffen van een totaalproduct:

 • Geld (verzendkosten)
 • Voorraad
 • Verzekert van voldoende voedingsstoffen
 • In een keer in te nemen in plaats van van alles wat

Sommige bedrijven, die sport en / of voedingssupplementen verkopen, hebben een pakket of product samengesteld met alle benodigde voedingsstoffen. Pas echter wel op de onnodig bijgevoegde voedingsmiddelen. Alles in één producten kunnen schadelijke stoffen bevatten. Via dit artikel komt u te weten welke producten gezond zijn en waar ze zijn te verkrijgen. Er worden drie totaalproducten van post-workouts geanalyseerd. Op basis van inhoud voedingsstoffen beoordelingen kwaliteit wordt de beste post-workout gekozen.

 • Total Recovery van Muscle Concepts
 • Advanced Post Workout van XXL Nutrition
 • Recovery XS van Myprotein

Na het doornemen van de drie post-workouts van verschillende merken kom je meer te weten over de producten. Doe hier je voordeel mee!.

Total Recovery van Muscle Concepts

Volgens de eigenaren van Muscle Concepts is deze blend samengesteld met de grootste zorg. Alles moet kloppen, creatine, de eiwitten, vitamines, snelle suikers (dextrose) en ook de koolhydraten. De verhoudingen zijn door de laborant van de fabriek onderzocht voor de optimale werking. De voordelen van de Total Recovery:

 • Perfecte verhouding van dextrose en maltodextrine
 • Snellere opname van de creatine door de insuline piek door de dextrose
 • Ondersteund de Eiwitsynthese. Dit zorgt voor een beter spierherstel en voorkomt spierpijn(Glutamine)

De Total Recovery van Muscle Concepts komt als beste uit de test. Dit is op basis van de kwaliteit van het product, beoordelingen en de inhoud. Het product van Muscle Concept is in samenwerking met de klanten samengesteld. Hierbij zijn schadelijke voedingsstoffen buiten beschouwing gelaten en een zo puur mogelijk product neer te zetten. De eigenaar van Muscle Concepts: “Dit is een beloning voor het product dat wij samen met de klanten hebben opgezet. Door schadelijke smaakstoffen niet mee te nemen en te kiezen voor verantwoorde voedingsstoffen durven wij met zekerheid zeggen dat dit een absoluut topproduct is.”

Advanced Post-Workout van XXL Nutrition

De tweede plaats komt de Advanced Post Workout van XXL Nutrition. Het is een zeer krachtige post-workout. De kwaliteit van dit product is net als de Total Recovery van Muscle Concepts erg goed. Deze post-workout is bedoeld voor de gevorderde sporter. Het product heeft goede beoordelingen van haar klanten. Echter is geconstateerd dat het product een smaakstof heeft toegevoegd, om er een zoete smaak aan te geven. De voordelen van de Advanced Post-workout:

 • Bevat hoge doseringen ingrediënten
 • Alles in één product voor de gevorderde sporter
 • Bouwt snel spiermassa op

Door het onnodig toevoegen van een smaakstof is het niet een geheel clean product meer. Daarom krijgt de Advanced Post Workout van XXL Nutrition de tweede plaats.

Recovery XS van Myprotein

Het supplement wordt geleverd in tegenstelling tot de andere merken geleverd in een plastic stazak.
Van drie post-workouts heeft de Recovery XS van Myprotein de derde plek gekregen. Het is een compleet product net als de hierboven genoemde supplementen. De reden hiervoor is het ingrediënt sucralose. Dit is samen met aspartaam een chemische zoetstof en kan het proces van kanker bevorderen. De voordelen van Recovery XS:

 • Snel herstel van je spieren, dus minder spierpijn
 • De toegevoegde vitamine C ondersteund het zenuwstelsel en beschermd cellen van oxidatieve stress, wat kan leiden tot in het ergste geval sneller ouder worden
 • Bevatten extra elektrolyten, die ondersteunen de zenuw- en spierfunctie

Tot slot

Het uitkiezen van de juiste post-workout geschied op eigen keuze en voorkeuren. Niet iedere post-workout is gelijk. Ieder merk heeft haar eigen idee van invulling van voedingsstoffen. Zo is de een lekkerder dan de ander, of zoeter/zuurder dan de ander. Kies je voor een clean product, dan is de kans dat de smaak minder goed is dan wanneer er een chemische zoetstof is toegevoegd.