Sporten
Written by admin

Ik ga naar de gym en neem mee

 

Een onvoorbereide vakantie is een vakantie zonder rust. Voor de gym geldt dit net zo. Het is van belang om de juiste bagage mee te nemen. In dit blog zal ik vertellen waarom dit nou eigenlijk zo belangrijk is. Het klinkt allemaal easy peasy lemon squeezy.

Wat pak ik nu als eerste in?

Shirt: Iedere sporter heeft een speciaal shirt waarin hij of zij wilt sporten. Dit kan bijvoorbeeld ook een tanktop zijn. De een vind het prettig om te sporten in een katoenen shirt en de ander in een dry-fit shirt. Een katoenen shirt neemt het zweet op. Zo kan iedereen zien dat jij flink de beest uithangt in de sportschool! Voor de beginnende sporter kan een katoenen shirt een dekmantel zijn van je ongetrainde spieren. Ben je al vergevorderd en blijf je langer hangen in de sportschool, dan zou ik kiezen voor een dry-fit shirt. Lekker luchtig en je zwemt niet in je eigen bad van zweet! Zweet is gezond, maar niet erg smaakvol.

Broek: Ja, je moet toch niet denken dat ik in mijn ondergoed ga sporten? Nou, ik zou niet de eerste zijn die zijn broek vergeet. Best handig om die bij je te hebben. Ook hier ligt de smaak weer anders. Je kan kiezen voor een lange trainingsbroek of een korte broek of voor de dames een strakke fitnessbroek. Vinden de heren ook wel mooi om je strakke of nog iets minder strakke lichaam te kunnen zien. Bij oefeningen met je benen is een fitnessbroek erg prettig, want je zweet matched niet met het zweet van de vorige gebruiker. Bij een korte broek kan iedereen je gespierde kuiten en knieën zien, of juist ook niet. Kies wat voor jouw het meest comfortabel is!

Handdoek: Als ik iets vergeet is het wel mijn handdoek. Waarom vergeet ik die toch altijd? Het is in de sportschool verplicht om je zweet op te vangen, zodat een ander alleen van zijn eigen parfum hoeft te genieten. Hygiëne blijft altijd belangrijk. Zorg dat je na elke training je handdoek vervangt, zodat je er de volgende keer niet meer om hoeft te denken.

Schoenen: Alles draait om hygiëne en daarom misstaan schoenen ook niet in de sportschool. Kleedt ook mooi af, maar om in een zweetplas te staan van een medegebruiker lijkt mij niet prettig. Kies voor schoenen die niet te strak zitten, omdat je voeten tijdens activiteit enigszins kunnen uitzetten, met een goede zool eronder, want je wilt niet midden in de sportschool op je snavel vallen (beetje gênant als je net eventjes wilt uitsloven voor dat meisje in haar strakke fitnesskleding).

Muziek: Heerlijk eventjes een momentje voor je zelf en ongegeneerd naar Mozart te kunnen luisteren. Lekker om je ritme op mee te pakken. Of kies je toch voor wat tempo, zoals Armin van Buuren, Headhunterz of een andere vorm van “muziek”. Ieder zijn smaak. Muziek kan je helpen om je te concentreren en bij cardio een ritme aanduiden die jij aanhoudt of net de boost geven voor nog een rep. Zorg wel dat jij de enige bent die geniet van de muziek, want smaken verschillen.

Bidon: Uiteraard kan ook de bidon van je favoriete supplementenleverancier niet ontbreken. Je kan hier immers water in doen om niet uit te drogen tijdens je training. Water is (samen met aminozuren) ontzettend belangrijk om je spieren van energie te voorzien. Hoef niet elke keer naar de wc om je mond onder de kraan te zetten om vervolgens iemand anders op je toestel bezig te zijn. Ruzie wil je niet in de sportschool!

Voedsel: Na het trainen ga je natuurlijk niet naar de plaatselijke fastfoodketen of de lade met chips, koekjes of chocolade te openen om eventjes lekker te kanen. Je hebt gesport, je lichaam heeft essentiële voedingsstoffen nodig die bovenstaande “voedingsmiddelen” niet bevatten. Na de training is het belangrijk om vitamines, mineralen en eiwitten binnen te krijgen. Dit zorgt onder andere voor de groei van je spieren (daar doe je het toch voor?) en een sneller herstel, zodat je weer je tas in mag pakken en kan voorzien van bovenstaande tips!

Tot slot

Vanaf nu is het tijd om te bewegen. Je kan de deur uit en even flink stoom afblazen na een dagje kantoorwerk. Je energie kwijt en je moment om tot je zelf te komen. In andere blogs is te lezen welke voedingsstoffen belangrijk zijn voor en na een training en hoe te bereiden. Doe je voordeel hiermee en live the healthy way!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *