Written by admin

Magic Truffels voor het verbeteren van atletische prestaties

Kan psilocybine, de werkzame stof in paddo’s en magic truffles., worden ingenomen om atletische prestaties te verbeteren? Ja, waarschijnlijk wel. Psilocybine en andere “psychedelica” hebben nieuwe bekendheid verworven als cognitieve versterkers wanneer ze worden ingenomen in kleine doses, vaak “microdose ” genoemd. Met andere woorden, moleculen zoals psilocybine kunnen niet alleen hallucinaties veroorzaken, maar ook andere toepassingen. 

In het bijzonder nemen mensen lagere hoeveelheden psilocybine om waardevolle voordelen te krijgen zónder te hallucineren. Tot op heden is de meeste aandacht in de “microdosering”-ruimte gericht op ofwel (a) het behandelen van stemmingsstoornissen of (b) cognitieve verbetering. In dit artikel vertellen we je echter waarom magic truffels óók gebruikt kunnen worden voor het verbeteren van fysieke activiteiten zoals sport. 

Psilocybine voor athletische prestaties

Kan psilocybine worden gebruikt als een prestatieverhogend medicijn in de sport? Recente rapporten over cannabisgebruik suggereren dat cognitieve of stemmingsbevorderende stoffen atletische prestaties kunnen verbeteren. Bovendien suggereren anekdotische rapporten dat geschikte doses psilocybine de prestaties verbeteren, bijvoorbeeld in vechtsporten.

Onlangs schreef de Washington Post een verhaal over het gebruik van cannabis voor de wedstrijd door NBA-ster Matt Barnes om zijn atletische prestaties te verbeteren. In de woorden van meneer Barnes: “Bij al mijn beste spellen kreeg ik medicijnen.” Evenzo meldde NFL-verdediger Shaun Smith dat hij cannabis gebruikte voor atletische prestaties. “Ik kan me concentreren en het werk doen dat ik moet doen,” zei hij. “Het is alsof ik in de zone ben.”

Verslagen van magic truffels voor het verbeteren van atletische prestaties

Maar ook steeds meer atleten delen hun ervaringen met het microdoseren van magic truffels en andere psychedelische middelen. Deze psychedelica worden ingezet als heus prestatieverhogend medicijn. Een psilocybine-atleet legde bijvoorbeeld uit: “De reactietijd en hand / oogcoördinatie voor kickboxen kan zeker worden verbeterd door middel van microdosering, ik vind het gemakkelijker om tegenstanders te ‘lezen’ en te anticiperen. Maar dat is slechts anekdotisch”, aldus de atleet. 

Ook psychedelica voorstander Joe Rogan heeft zich vaker uitgesproken over de voordelen van magic truffels en psilocybine om de prestaties van kickboksen te verbeteren. Met name Smith, Barnes en andere atleten wijzen op de cognitief verbeterende eigenschappen van het gebruik van bepaalde psychoactieve stoffen. Ze gebruiken deze medicijnen om hun cognitieve vermogen te verbeteren – om ‘in te zoomen’ of ‘in de zone’ te komen. Dit soort mentaal  gebruik verschilt van conventionele ‘doping’, waarbij atleten een medicijn nemen dat een  fysiek  voordeel oplevert.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *