fit-blijven-kerst
Written by Mo Bro

Tips om fit te blijven tijdens Kerst

Nu Kerstmis nadert, hebben veel mensen niet alleen de neiging om hun normale dieet te bederven, maar ze komen ook een paar kilo aan. Onderzoek toont aan dat de meerderheid van de mensen de neiging heeft om extra kilo’s aan te komen tijdens de feestdagen, die beginnen met Thanksgiving en eindigen met nieuwjaarsvieringen. Er wordt gezegd dat te veel eten de belangrijkste oorzaak is van overgewichtstoename, maar dat geldt ook voor fysieke activiteit en gebrek aan lichaamsbeweging. Veel mensen hebben de neiging om hun fitnessroutines opzij te zetten tijdens vakanties omdat ze het gevoel hebben dat ze niet genoeg tijd hebben om een ​​training af te ronden. zit vol met nieuwe leden. Onthoud altijd dat u van uw vakantie kunt genieten en gezond kunt blijven. Wil je gezond blijven tijdens de feestdagen, zeker op Kerst en Oud en Nieuw, dan volgen hier wat tips.

1. Eet voordat je naar buiten gaat

Ten eerste kun je het beste iets eten voordat je op bezoek, reis of familiediner gaat. Maaltijden overslaan is ook geen goed idee.

2. Kies een gezond tussendoortje

Kies je tussendoortjes verstandig. Kies iets waar je alleen tijdens de feestdagen van kunt genieten, niet iets dat altijd voorhanden is.

3. Sla geen maaltijden over

Sla geen maaltijden over, vooral het ontbijt! Het kan verleidelijk zijn om bepaalde maaltijden over te slaan om de snacks die je de dag ervoor hebt gegeten in te halen, maar doe dit niet, want het werkt alleen maar averechts.

4. Drink met mate

Alcohol, cola en andere sappen voegen gewoon calorieën toe aan wat je al eet, dus het is het beste om je drinken te beperken!

5. Een actieve levensstijl aanhouden

Je moet zo snel mogelijk met uw fitnessroutine beginnen. Kun je niet lopen, parkeer dan je auto op korte afstand van de winkel of gebruik de trap.

6. Blijf niet de hele dag thuis

Maak van de vakantie een familieaangelegenheid en plan buitenactiviteiten waar iedereen aan kan deelnemen. Zelfs een sneeuwballengevecht in de achtertuin verbrandt veel calorieën en houdt de kinderen bezig.

7. Sla geen krachttraining over

Om die zuurverdiende spiermassa te krijgen, moet je niet vergeten de hele tijd aan krachttraining te doen. En de extra lichaamsbeweging tijdens je vakantiedieet kan zelfs extra spieren opleveren – en dat is veel beter dan extra vet aankomen.

8. Stel realistische doelen

Je moet realistische trainingsdoelen stellen. Streef naar minimaal 30 minuten per dag. Wees blij met wat je hebt bereikt.

9. Blijf ook met je voeding realistisch

Probeer ook een realistisch maaltijdplan te maken. Proberen bepaalde voedingsmiddelen te vermijden zal alleen maar leiden tot overeten. Voel je vrij om beetje bij beetje van je favoriete snack te genieten.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *