Kip

Kip als bron van eiwit.

Kippenborstjes

Ben jij ook zo gek op kip? Niet raar, het is ook nog eens een gezond en mager stuk vlees. Het zit boordevol eiwitten die je nodig heeft voor de opbouw van je spieren. Niet verwonderlijk, want je spieren bestaan grotendeels uit eiwitten. Hierin beschrijf ik het recept van een lekker mals kippenborstje.

Ingrediënten

Kippenborstje

Kip als bron van eiwit.

  • 5 kippenborstjes
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
  • 2 gehakte olijven
  • 2 eetlepels gekruimelde Feta kaas
  • 1 eetlepelgehakte knoflook
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel Extra Virgin olijfolie

Bereidingswijze

Warm de oven op 230 graden Celcius voor. Gooi alle ingrediënten over de kippenborstjes heen en masseer dit, zodat de smaak in het vlees terecht komt. Voeg er een kleine eetlepel zout en peper aan toe. Creëer een gleuf aan het dikke stukje kip aan de zijkant, als het ware wordt het een zakje. Hierin kan je vulling toevoegen, zoals groenten of andere kruiden naar eigen invulling. Bak de kip in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.

Variatie tip

Voeg spinazie en sla toe en snijd de kippenborstjes in stukjes en stop dit in een wrap.
Bereid de wrap in de magnetron door 30 seconden op 700W, zodat hij warm is. Smeer de binnenkant van de wrap in
met zure room (laag in vet). Voeg dan de spinazie en sla toe aan de binnenkant gevolgd door de kip.

Heb je zelf een leuk recept of variatie, vul het contactformulier in en laat het ons weten!

Tast toe!